ZKM: ZELFONDERZOEK

Mensen vertellen graag verhalen. Over zichzelf, over anderen, over de wereld.

De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) is een wetenschappelijk getoetst begeleidingsinstrument, dat gebruik maakt van jouw verhaal en de gevoelens die je erbij ervaart.
De ZKM stelt je in de gelegenheid jouw eigen ervaringen vanuit een ander perspectief te bekijken. De betekenis die ervaringen en overtuigingen voor jou hebben, kan daardoor veranderen. Door deze veranderde blik ontdek je welke kwaliteiten jou helpen om bewuster te kiezen en effectiever te handelen.

In een ZKM-traject onderzoek je in dialoog met een gecertificeerd begeleider diverse ervaringen uit het verleden en heden die voor jou van betekenis zijn.
Door vervolgens vanuit je gevoel naar deze ervaringen te ‘kijken’ ontdek je de samenhang van jouw ervaringen en jouw motieven. Dat maakt de ZKM uniek ten opzichte van andere methoden.

Wanneer is een ZKM-traject helpend? Bijvoorbeeld omdat je een dilemma hebt, een keuze wilt maken, met regelmaat vastloopt of een ingrijpende ervaring achter de rug hebt.

De ZKM is ook beschikbaar speciaal voor het thema verlies, en ook voor jongeren (ZKM-Motivatie) en kinderen (kinder-ZKM).
Voor organisaties en teams is er de ZKM-Organisatie.

Essenceiam heeft behalve de NX11 ook diverse andere instrumenten ontwikkeld geïnspireerd op de ZKM, die jou net als de NX11 op een korte en grondige manier ondersteunen. Dat zijn bijvoorbeeld de ZelfVerbinders bij diverse thema’s, de ZelfVerbinder als maatwerk, en het gevoelenslabyrint.

(zie www.essenceiam.nl)


 

Afspraak aanvraag bevestigen

Onze begeleiders nemen graag contact met u op.
Klik op de knop hieronder om de aanvraag te bevestigen

 • Door NX11 en het coachgesprek kreeg ik een beter inzicht in mijn drijfveren en belemmeringen.
  Dit heeft me uitstekend geholpen om bewuste keuzes te maken en mezelf te ontwikkelen in de gewenste richting.

  Olaf Janssen (Application Manager Loyalis)
 • Doordat ik snel een aantal voor mij belangrijke ervaringen aan verschillende gevoelens kan koppelen, kan ik mijn thema ineens vanuit een heel andere kant benaderen!

  Bert Holman (Eigenaar Essenceiam)
 • Vaste, ingesleten patronen worden zichtbaar en vanuit verschillende invalshoeken onderzocht.

  Joop Smaardijk (Business Consultant Capgemini)
 • Ik ga nu uitdagingen aan, die ik anders niet had gedurfd.

  Willeke van der Wal (Service Coördinator Capgemini)
 • NX11 is echt super.

  Marcel van Werkhoven (COO Studio Projectie)